dissabte, 1 de febrer del 2014

Taller de Música Argentina - 29.01.2014

"Milonga pa' recordarte, milonga sentimental; otros se quejan llorando, yo canto pa' no llorar!"

Encara avui tenim enganxada al cap la melodia d'aquesta milonga porteña! El passat dimecres 29 de gener vam fer un taller de música argentina amb la Directora Mariana González Lanuza, convidada especialment per a l'ocasió. El taller estava organitzat per la FCEC i no vam desaprofitar l'oportunitat d'aprendre de les mans d'aquesta experimentada Directora. Ens va acompanyar al piano l'Eduard, amb qui ja havíem cantat anteriorment.

Vam treballar les següents peces, típiques d'Argentina:
  • "Milonga sentimental" (lletra: Homero Manzi; música: Sebastián Piana; arranjament coral: María del C. Aguilar)
  • "A que florezca mi pueblo" (música: Damián Sánchez; arranjament coral: Liliana Cangiano)
La Mariana també ens va parlar de l'origen de la milonga. La milonga és un gènere musical folflòric de Río de la Plata, típic d'Argentina i Uruguai. "Milonga" significava "palabra", i per extensió, "palabrerío", en bantú, la llengua de les tribus d'Angola que, en ser una colònia portuguesa, van ser portats com a esclaus a Amèrica. Els ritmes de la població negra d'Argentina es van fusionar amb les lletres locals i amb els ritmes flamencs espanyols.

La Directora convidada també ens va ensenyar a ballar una milonga, i al final de l'assaig els cantaires del Cor ja ballàvem en parella com veritables "porteños".

Estem molt contents d'aquesta experiència. Vam gaudir d'una manera diferent de dirigir i vam aprendre un tipus de música molt interessant, al que no estem acostumats. En acabar el Taller, vam cantar a la Mariana una peça del nostre repertori i ens vam fer una foto de família, que ens servirà per recordar aquesta vivència. Tot i que als que hi vam ser no ens fa falta.